‘Meer nog dan de financiële onzekerheid, geven de aanwezigen aan te lopen tegen onzekerheid hoe de 1,5 meter regels te organiseren en te handhaven tijdens hun evenement. Maar ook het wel of niet kunnen verkrijgen van een vergunning maakt organisatoren onzeker.’, staat te lezen in het nieuwsartikel op de site van het Kenniscentrum Events. ‘Wetende dat veel van de Drentse evenementen en festivals door vrijwilligers wordt georganiseerd, ligt het risico op de loer dat mensen er geen zin meer in houden, met een enorme verschraling van ons evenementenlandschap als gevolg.’
We zitten nu eind maart 2021 nog altijd in lockdown het lijkt er niet op dat er al snel versoepelingen aan zitten te komen. Voor evenementen organisatoren is al duidelijk dat er tot 1 juni sowieso niks mogelijk is. Maar in hoeverre is er zicht op een zomer met (sport)evenementen? ‘In de zoektocht naar duidelijkheid wil het Kenniscentrum Events en daarmee ook Team Events van SportDrenthe daarom in gesprek blijven met VRD en gemeenten om te kijken of er eenduidige protocollen en maatregelen afgesproken kunnen worden. We weten niet wet het virus gaat doen, maar het zou fijn zijn als we alvast kunnen anticiperen op wat er wel en niet kan binnen de verschillende risiconiveaus.
‘Wij raden organisatoren dan ook nog steeds aan verschillende scenario’s te ontwikkelen. Hoe ziet mijn evenement er regulier uit, wat kan nog in risiconiveau 1, 2 of 3. Maar ook vooraf bedenken bij welk risiconiveau afgelasting voor uw specifieke evenement de beste optie is en wat het laatst mogelijke moment is om die beslissing te nemen, zonder enorme financiële consequenties. Een kleine lokale wandeltocht zou best nog interessant kunnen zijn in het scenario van risiconiveau 3, terwijl in dit scenario een grote stadsloop onmogelijk is.’ Lees het hele artikel over de online bijeenkomst hier.