Wandelen en aansluitend eten zijn de ingrediënten voor deze activiteit. Deelnemers worden uitgenodigd om een route te wandelen van 5 of 10 km en daarna gezamenlijk te eten bij de start locatie. Wandelen is een activiteit waar senioren graag aan deelnemen. Wandelen in groepsverband heeft als extra dimensie dat het een sociaal gebeuren is. Wanneer hier gezamenlijk eten aan wordt gekoppeld is de activiteit van nog grotere betekenis.
Voor senioren die graag wandelen
Senioren die mobiel genoeg zijn om zelfstandig een wandeling te maken van 5 of 10 km. De afstand van de wandeling kan worden uitgebreid of aangepast wanneer er voor een meer ervaren wandelgroep of juist een minder mobiele groep senioren wordt gekozen. Voor die laatste groep is een ommetje van een half uurtje door de wijk bijvoorbeeld een mooie optie.
U kunt in uw gemeente zelf een wandeling te organiseren, Eefke Weismann-Hooijer zal dan de buurtsportcoaches helpen om dit op te starten en uit te voeren. Uiteraard kunt u ons ook inhuren, dan organiseren wij een wandeling. In de meeste gevallen initieert en organiseert de buurtsportcoach senioren de Maaltijdwandeling in samenwerking met vrijwilligers die de wandelingen uitzetten en met de locatie waar de maaltijd wordt genuttigd.
Hoe ziet een maaltijdwandeling er uit?
Deelnemers verzamelen zich op het afgesproken tijdstip bij de start locatie en wandelen de uitgezette route. Na afloop wordt er gezamenlijk gegeten. Het is een eenmalige activiteit die naar wens een aantal keren herhaald kan worden.
De voorbereiding en uitvoering liggen bij de organisator (de buurtsportcoach of SportDrenthe). Vier weken voorafgaand aan de activiteit wordt er promotie gemaakt door berichten in de krant, in buurtkrantjes, op sociale media en door bezoekjes aan senioren groepen. SportDrenthe heeft flyers en ander promotiemateriaal beschikbaar om deelnemers te werven.
De rol van SportDrenthe
Adviseren, ondersteunen en uitvoeren